Sabtu, 14 Jun 2014

Cetak Artikel Ini
Ramadhan bakal menjelma lagi.. Alhamdulillah!

Di bulan yang penuh berkah ini, umat Islam sedunia akan menunaikan rukun Islam yang ketiga sepanjang Ramadhan. Justeru, pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) telah mengeluarkan jadual waktu imsak dan berbuka puasa bagi negeri-negeri seluruh Malaysia untuk tahun 1435H / 2014M. Jadual waktu imsak dan iftar tahun 2014 ini disediakan dalam format .pdf. Anda boleh muat turun jadual berkenaan dengan mengklik nama tempat atau zon pilihan masing-masing.


Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Bagi Negeri-negeri Seluruh Malaysia untuk Tahun 1434H / 2013M

Berikut merupakan Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri-Negeri Seluruh Malaysia bagi Tahun 1435H/2014M:

* Sumber: eFalak, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia

Dikirim oleh Tawaran Biasiswa @ JomStadi: Berbagi Di Taman Ilmu

Tulisan bertajuk "Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri-negeri Seluruh Malaysia bagi Tahun 1435H / 2014M" ini telah dikirim oleh Tawaran Biasiswa. Terima kasih atas kunjungan serta kesediaan anda membaca artikel ini. Sebarang cadangan dan kritikan boleh dikongsi dalam kotak komen di bawah. Anda dibenarkan untuk menyalin, menyebar dan meletakkan artikel ini di blog atau laman web anda selagi tidak mengubah isi kandungan artikel ini dan menyatakan sumber dari http://jomstadi.blogspot.com/2012/07/jadual-waktu-imsak-dan-berbuka-puasa.html. Semoga bermanfaat.

Terkini:
Ini adalah artikel terbaru.
Terdahulu:
Catatan Lama

5 ulasan:

  1. Best blog ni, antara yg mendapat penghargaan dari Denaihati

    BalasPadam
  2. Thank you for Kelantan

    BalasPadam
  3. knapa mantin xda tersenarai dlm negeri sembilan ? nak kena guna jadual mna ? sorry ,, saya perantau . bru dkt n9

    BalasPadam

 
Blogged.my Ping di Busuk.org blogr.my GilaPing.com JomStadi di TotalPing.com Kartikel My Zimbio Ping blog, website, atau suapan RSS secara PERCUMA